Peuterkunsten

Belevingen op de groep door een kunstenaar

Peuterkunsten speelt in op de creatieve geest van peuters in de leeftijdscategorie van 2 t/m 4 jaar. Een professionele kunstenaar prikkelt in drie belevingen alle zintuigen van de peuters; de kinderen voelen de vibratie en klanken van muziek, ervaren hun lichaam bij dans of laten zich meevoeren in de fantasie van het poppenspel. Ontdekken, onderzoeken en verwondering staan centraal. De korte interactieve voorstellingen stimuleren de taalontwikkeling en dragen bij aan zowel de sociaal-emotionele als de motorische ontwikkeling van het jonge kind.

Een wintergroet van Aap en Fniksel ❄️

Evelien Pullens

De kunstenaar komt 3 keer terug op dezelfde groep. Door de herhaling, herkenning en gewenning openen kinderen zich en hebben ze de tijd om te ontdekken en te groeien. Ook de pedagogisch medewerkers en eventueel de ouders kunnen zich laten inspireren en de kans grijpen om te leren van de speelse manier van contact maken.
"De gezamenlijke beleving is zo bijzonder. Er wordt tegenwoordig zoveel aanspraak gemaakt op de ratio. Maar dit gaat over het gevoel. Er is stilte en ruimte waarin de kinderen iets mogen verwerken en ze hebben de tijd om op hun eigen manier te reageren en iets van zichzelf te laten zien." - Pedagogisch medewerker Spelenderwijs

  • Prijzen: € 400,- voor een afname van 3 belevingen voor 1 groep; korting voor meerdere groepen in dezelfde wijk
  • Peuterkunsten is zeer geschikt voor Speciaal Onderwijs - op maat gemaakt voor groep 1/ 2
    Inschrijven
  • Peuterkunsten beeldend "Op reis"

    Digitale Kick off