Wat zou jij in de oorlog?

Meedenk-verteltheater in de klas

Theaterdocent en schrijfster Evelien Pullens vertelt in het klaslokaal een spannend verhaal over kinderen in oorlogsgebieden. De klas wordt meegezogen in de leefwereld van hun leeftijdsgenootjes, net als hier...of toch anders? Wat zou jij doen als je lievelingskonijn dreigt opgegeten te worden omdat er honger is? Wat is er aan de hand als je beste vriendin zomaar wegloopt zonder iets te zeggen? De kinderen worden halverwege uitgedaagd zich in te leven, na te denken over dilemma’s en het verhaal zelf verder te spelen. In twee bijeenkomsten worden moeilijke thema’s als angst, vertrouwen en buitensluiting op een speelse manier bespreekbaar gemaakt.

De verhalen komen uit het boek ‘Waar ik woon is het oorlog’ wat Evelien Pullens, schrijfster en theater maakster, zelfgeschreven heeft.

“Ik ben verrast door sommige kinderen. Ze luisteren ademloos naar het verhaal en gaan serieus in op de vragen. Het past goed bij het 5 mei thema waar we nu mee bezig zijn. Ook leuk om schrijfster in de klas te hebben. En drama, tja, dat zouden we eigenlijk vaker moeten doen. De kinderen vinden het heel leuk om toneel te spelen.”
- Leerkracht groep 8

    Informatie

  • periode: rondom 4 & 5 mei
  • Kosten: € 230,- per groep
  • 2 lessen van 60 minuten
  • boek 'Waar ik woon is het oorlog' te bestellen voor € 10,-