Flatkat

THEATER

Timo woont op de derde verdieping van een flat. Naast hem woont zijn beste vriend Monnamoer, de kat van de buren. Op een dag gaat de bel bij de buren en staat mevrouw Milèn van de dierenopvang op de stoep. Monnamoer heeft een vreselijke ziekte, zegt ze, en de kat moet met haar mee. Maar mevrouw Milèn is allesbehalve een echte dierenvriend. Ze heeft verschrikkelijke plannen met Monnamoer. Timo moet zijn vriend redden. Maar hij staat er helemaal alleen voor, want niemand gelooft hem. Flatkat is een even ontroerende als hilarische vertelvoorstelling over een jongen die het niet pikt. Over vallen en weer opstaan, vriendschap, en vertrouwen in jezelf.

  • Thema: Over vriendschap en vertrouwen in jezelf
  • Gezelschap: Harro van Lien producties
  • Periode: februari / juli 2021
  • Locatie: Op school of in de buurt
  • Duur: 45 minuten

Klik hier om de lesbrief bij de voorstellingen in juli 2021 te downloaden

Digitaal alternatief; Om in deze tijden toch nog op een veilige manier te kunnen genieten van de voorstelling Flatkat, is er een digitaal alternatief ontwikkeld: het ‘flatkatpakket’.

Een interactief project, waarbij grappige filmpjes worden afgewisseld met uiteenlopende doe-opdrachten. Luister naar het spannende verhaal over Timo, knutsel een vermist-poster voor de kat Monnamoer, en maak een plattegrondpuzzel om visboer Harry te helpen!

Via een speciaal ontwikkelde website word je filmpje voor filmpje door het hele project geleid. De verhaallijn uit de fysieke voorstelling is voor dit project de inspiratiebron. Naar de klas wordt een doos opgestuurd. In die doos zit alles wat je nodig hebt. Ook niet onbelangrijk: Het is een heerlijk project voor de leerkracht, je wordt zoveel mogelijk ontzien en kan heerlijk meegenieten. Nou ja, af en toe het volgende filmpje aanklikken, dat moet je nog wel doen. Alles bij elkaar zorgt het project voor 1,5 à 2 uur digitaal en fysiek theaterplezier. Kies zelf een moment waarop het jou uitkomt, of verspreid het project over meerdere momenten.

Klik hier om de brief voor de leerkracht te downloaden.

Inschrijven

Flatkat Trailer